Şuursuz benlik.

Hayat nedir?
Biz neresindeyiz diye çırpınırken aslında birçok şeyin bizden çok uzaklarda bizi sallamayarak acımasızca bizi sadece yalnızlığa ittiğini farkettim bugün.bu daha önceleri aklıma gelen birşeydi aslına bakarsan.ama gerçeklerin tokat gibi yüze vurulmasından sonra çıkıyormuş duyguların acısı..

Herşeyin aslında yolunda gittiğine inandığımız noktada birşeyler çekiyormuş bizi kenara ve öğütler veriyormuş..sıkılarak da olsa dinliyormuşuz onların sözlerini.ama kulağımızda öğütler, yüreğimizde sıkıntılar 'nasılsa denesem de olmayacak' diyerek devam ediyormuşuz o karanlık sokaktaki yürüyüşümüze.

Bunlar olurken kalbimiz acılar çekiyormuş. aklımız fırtınalarda savruluyormuş. gözümüz birçok şeyi görmekten aciz olmuş..zamanla anlıyoruz hayatın değil kendi benliğimizin neresinde olduğumuzu..onu anlarken de acı çekiyoruz.

Bilmek her zaman huzur vermiyor insana.fikirleri, davranışları en çok etkileyen şeymiş bilmek.duygulardan kurnazmış bilgi.bazen bilmek ölmek demekmiş.

Sonra sonra anlıyoruz neler yapabileceğimizi. nasıl davranacağımızı. neyin -doğru değil- bizi daha mutlu edebileceğini.meğerse ben yeteneksizmişim çoğuna göre.insanlarla paylaşınca anladım bunu.

Şimdi öyle bir noktasındayımki hayatımın..bir adım atsam düşecek gibiyim.önümdeki yolun sonu uçurum değil. ama hiç de kolay değil. bir sürü dar yol ve çakıllarla dolu. Üstelik ayağımda ayakkabım bile yok...

6 yorum:

  1. Ben sana ayakkabı neymiş, çizme alırım sen yeter ki yürü :)

    YanıtlaSil
  2. İmkansızlıkları bilmek özellikle Ölmek demekmiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deme öyle deme kızarım bak sana hatta al işte kiziyorum hııı :/

      Sil
  3. Tamam olsun da, yeni yazı neredeeeeeee :) Lütfen tembellik etmeyelim beyfendi :)

    YanıtlaSil